• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Waarom een hondenfietskar

De hondenfietskar: steeds meer hondenbezitters stappen over op het vervoer van honden per fiets. Maar waarom? Om welke redenen zou u een fietskar voor u hond willen kopen?

Hondenvervoer per hondenfietskar is populair

Uw hond is een dierbaar bezit, en u wilt het beste voor uw trouwe viervoeter. Voor honden is er al veel bedacht op het gebied van voeding en verzorging, en zelfs de uitvaartverzekering voor honden is inmiddels een gewoon goed. Op het vlak van hondenvervoer is er reeds het één en ander op de markt gebracht, van autobenches tot aan hondenfietsmandjes. Toch is de echte hondenfietskar pas een verschijnsel van de laatste jaren. Maar de hondenfietskar groeit in populariteit: tegenwoordig kiezen steeds meer mensen ervoor om de hond per fietskar te vervoeren. De hondenfietskar biedt dan ook veel voordelen voor zowel u als uw hond.

De hondenfietskar biedt u én uw hond beweging

Een belangrijk onderdeel van uw verantwoordelijkheid als hondeneigenaar is de gezondheid van uw hond. Uitgebalanceerde voeding, genoeg beweging en veel frisse buitenlucht. En datzelfde geldt eigenlijk precies voor mensen. Het hebben van een hond dwingt de hondenbezitter in elk geval tot regelmatige beweging. Het gebruik van een hondenfietskar vergroot dit voordeel voor u. Nu werkt dit ook tegen: want u trapt er lustig op los, maar uw hond beweegt niet. Toch hoeft dat niet waar te zijn: u fietst sneller even naar het bos of strand voor een flinke wandeling in plaats van dat kleine rondje in het park of door de straat. Bovendien leent de hondenfietskar zich uitstekend voor het vervoer van meerdere honden, en hoe prettig is het niet om de hond die slecht ter been of snel buiten adem is toch op verre tochtjes in de buitenlucht te kunnen meenemen?

Hondenfietskar kopen bij de Fietskar-winkel

Hondenfietskarren bieden veel voordelen

 • De hondenfietskar is eenvoudig en snel in gebruik en biedt u de gelegenheid vlot het strand, het bos of de hei op te zoeken voor langere wandelingen zonder dat daarvoor de auto nodig is.
 • Hondenfietskarren maken (langer) transport van uw dieren mogelijk ook als u geen auto heeft of liever de file vermijdt.
 • Een hondenfietskar is goed hanteerbaar in de stad, en tijdens een snelle boodschap kan uw trouwe viervoeter aangelijnd in de fietskar blijven wachten.
 • Met de hondenfietskar neemt u eenvoudig meerdere honden mee.
 • In de hondenfietskar kunt u makkelijk uw zieke of manke hond vervoeren, ook voor ritjes naar de dierenarts.
 • In de zomer biedt de fietskar grote voordelen boven de hete auto.
 • De fietskar biedt u de gezonde effecten van het fietsen zonder dat u uw honden daarvoer thuis hoeft te laten.
 • De hondenfietskar is een vreugd voor gebruik op vakantie en in het buitenland.
 • Hondenfietskarren lenen zich uitstekend voor het vervoer van puppy's in die eerste belangrijke periode.
 • De hondenfietskar kan prima dienst doen als bench en kan makkelijk geparkeerd worden, de overkapping biedt uw dier veiligheid en rust.
 • Hondenfietskarren zijn middels speciale wandelsets snel om te bouwen tot buggy's, of 'joggers', waarmee u  eenvoudig uw honden te voet transporteert.

Welke hondenfietskar?

De hondenfietskarren van de Fietskar-Winkel zijn al jaren een begrip. De Doggy Deluxe bestaat er in verschillende varianten, van de basis Doggy Deluxe tot de Doggy Deluxe Exclusivio met wandeloptie die - zeer uitzonderlijk voor hondenfietskarren - ruimte biedt aan twee zeer grote honden met een maximaal totaalgewicht van maar liefst 80 kg. Alle hondenkarren zijn voorzien van een regenscherm en eenvoudig opklapbaar tot klein formaat; u neemt de hondenfietskar makkelijk mee in de auto. Bij uw keuze voor een hondenfietskar spelen meerdere zaken een rol, in de eerste plaats de afmeting van uw hond of het aantal honden die u heeft. Misschien wilt u liever een multifunctionele fietskar waarmee u niet alleen uw hondje maar ook eenvoudig uw boodschappen vervoert. Bekijk rustig alle kenmerken van onze fietskarren.