Gratis verzending

boven € 50,00 naar Nederland en België

Veilig betalen

met iDEAL, Bancontact en meer..

Scherp geprijsd

Voor goede kwaliteit

Waarom een hondenfietskar kopen?

Wilt u een hondenfietskar kopen? Dan bent u niet alleen! Steeds meer hondenbezitters stappen over op het vervoer van honden per fiets. Maar waarom? Om welke redenen zou u een fietskar kopen voor uw hond?

Iedereen wil een hondenfietskar kopen

Uw hond is een dierbaar bezit, en u wilt het beste voor uw trouwe vriend. Voor honden is er al veel bedacht op het gebied van voeding en verzorging, en ook op het vlak van hondenvervoer is er al het één en ander op de markt gebracht. 

Toch is de echte hondenfietskar pas een verschijnsel van het laatste decennium. Maar wel een populair verschijnsel; de hondenfietskar heeft een enorme vlucht genomen. Steeds meer mensen kiezen ervoor om de hond per fietskar te vervoeren. Dat begrijpen wij wel: de hondenkar biedt veel voordelen, zowel voor u als voor uw hond.

Hondenfietskar Doggy Deluxe Honden Fietsaanhanger

Hondenfietskar voordelen

 • De hondenfietskar is eenvoudig en snel in gebruik: binnen een oogwenk fietst u met uw viervoeter richting strand, bos of hei. Fijn voor langere wandelingen, zonder dat daarvoor de auto nodig is.
 • Hondenfietskarren maken (langer) transport van uw dieren mogelijk ook als u geen auto heeft of liever de file vermijdt.
 • Een hondenfietskar is goed hanteerbaar in de stad, en tijdens een snelle boodschap kan uw trouwe viervoeter aangelijnd in de fietskar blijven wachten.
 • Met een hondenkar neemt u eenvoudig meerdere honden mee.
 • In de hondenfietskar kunt u makkelijk uw zieke of manke hond vervoeren voor ritjes naar de dierenarts.
 • In de zomer biedt de fietskar grote voordelen boven de hete auto.
 • De fietskar biedt u de gezonde effecten van het fietsen zonder dat u uw honden daarvoor thuis hoeft te laten.
 • De (inklapbare) hondenfietskar kan ook gewoon mee op vakantie!
 • Hondenfietskarren lenen zich uitstekend voor het vervoer van puppy's in die eerste belangrijke periode.
 • Een hondenkar kan prima dienst doen als bench en kan makkelijk geparkeerd worden. De overkapping biedt uw dier veiligheid en rust.
 • Hondenfietskarren zijn middels speciale wandelsets snel om te bouwen tot buggy's, of 'joggers', waarmee u eenvoudig uw honden te voet voortduwt.

Hondenfietskar houdt u én uw hond beweging

Als hondeneigenaar bent u verantwoordelijk voor de goede gezondheid van uw hond. Ofwel: u zorgt voor uitgebalanceerde voeding, maar ook voor genoeg beweging en veel frisse buitenlucht. 

Ook wij mensen zijn natuurlijk gebaat bij lekker veel beweging en frisse lucht. Het hebben van een hond is in dat opzicht een goeie: u wordt gedwongen tot regelmatige beweging. 

Het gebruik van een hondenfietskar maakt dit in één klap mogelijk. Nu werkt dit ook tegen: want u trapt er lustig op los, maar uw hond beweegt niet. Toch is er een positieve keerzijde: u fietst met een fietskar namelijk sneller even naar het bos of strand voor een lange wandeling in plaats van dat kleine rondje in het park of door de straat. Bovendien leent de hondenfietskar zich uitstekend voor het vervoer van meerdere honden. En hoe prettig is het niet om de hond die slecht ter been of snel buiten adem is toch op langere tochtjes in de buitenlucht te kunnen meenemen?

Welke hondenfietskar kopen?

Dan dient de vraag zich aan: welke hondenkar moet ik kopen? De hondenfietskarren van de Fietskar-Winkel zijn al jaren een begrip. De Doggy Deluxe bestaat er in verschillende varianten, van de basis Doggy Deluxe tot de Doggy Deluxe Exclusivio met wandeloptie, die - zeer uitzonderlijk voor hondenfietskarren - ruimte biedt aan twee zeer grote honden met een maximaal totaalgewicht van maar liefst 80 kg. Alle hondenkarren zijn voorzien van een regenscherm. Grote plus: onze hondenkarren zijn eenvoudig opklapbaar tot klein formaat; u neemt de hondenkar dus makkelijk mee in de auto. 

Bij uw keuze voor een hondenfietskar spelen meerdere zaken een rol, in de eerste plaats de afmeting van uw hond of het aantal honden die u heeft. Bekijkt u rustig eens onze fietskarren en hun afzonderlijke specificaties. Natuurlijk speelt de prijs ook een rol! Misschien zoekt u een betaalbare hondenfietskar die toch net zo compleet is als onze andere hondenkarren. 

Kortom, bekijkt u rustig alle kenmerken van onze fietskarren. Heeft u vragen over hondenfietskarren? Aarzel niet en neem contactmet ons op. We staan u graag te woord.

Heeft u vragen over fietskarren bestellen of wilt u meer weten over verzendkosten, retourneren of garantie? Bekijk dan onze veelgestelde vragen over fietskarren!